loading...

Titta gärna in på Instagram: @circle_of_life_malas för mer inspiration och bilder på mina smycken

KRAFTSMYCKEN

Ett kraftsmycke, för mig, är ett intuitivt skapat smycke, som jag oftast tillverkar under nymåne eller fullmåne. Enligt gammal naturtro/folktro så sägs månens energier vara som starkast då.

Smycket är tänkt att fungera som en slags påminnelse för dig, som bärare, om dina glömda kvalitéer och förmågor. En påminnelse om den kraft du bär inom dig, men som du kanske 'tappat bort' i det dagliga livet. En andlig och spirituell påminnelse om att hitta din egen inre kraft.

Halvädelstenar sägs bära på Moder Jords kraft och energi. Eftersom stenarna faktiskt kommer från jordens inre. Beroende på färg, så vibrerar varje sten med sin egen energi och kan användas för att stärka och balansera kroppens chakrasystem. De sägs därigenom även ha en stärkande och läkande effekt på vår hälsa. En andlig medicin kan man säga.

Kraftsmyckena är tänkta att ge dig kraft och energi, samt förstärka de energier du behöver och vill ha omkring dig i livet. Som ett spirituellt och andligt 'hjälpmedel'. Men naturligtvis så kan du använda smyckena som de är, som färgglada accessoarer.

Jag har valt att göra handknutna mala halsband och armband. Men ett kraftsmycke kan vara vilket slags smycke som helst. Att göra och bära kraftsmycken är bland annat en shamansk tradition som använts av olika ursprungsbefolkningar världen över. Man använder smyckena som beskyddande talismaner eller som ett slags 'andlig medicin', vid exempelvis fysiska åkommor eller andra obalanser.  

Allt material och alla smycken 'renar' jag med vit salvia (rökelse), på shamanvis, i en liten ceremoni, där jag också 'laddar'  smyckena med kraft och med olika intentioner. Med olika teman för olika halsband, innan de skickas till sin bärare.  En beskrivning av de stenar jag använt följer med smycket.

Jag skapar mina halsband och armband med halvädelstenar, rudrakshafrön, lotusfrön, lavastenar, bodhifrön, sandelträ och liknande. Ekologiskt garn eller lin används till tofsarna.

Jag försöker ha ett hållbarhetstänk runt hela hanteringen samt beställer material utan onödigt långa transportsträckor.

Smyckena är skapade med inspiration från Moder Jord, från naturens färger och energier. 

Jag gör mala halsband och armband helt efter dina önskemål, om du vill, men har också färdiga mala halsband till försäljning.

Men jag gör även halsband/armband helt intuitivt, efter den person du är och laddar det med de energier du behöver.

Följ mig gärna på Instagram:  @circle_of_life_malas,
för inspiration och information.


Du kan använda malahalsbandet som ett vanligt smycke, som sagt, eller som ett meditationshalsband. Men det är ett kraftsmycke och behåller sin kraft och sin energi, i vilket syfte du än använder det.

Hur du än använder det är det viktigt att du tar väl hand om ditt malahalsband. Det är ett omsorgsfull skapat hantverk. 

Pris halsband, från 995 kr beroende på stenar och utförande, önskemål och utförande. Porto tillkommer.

Pris armband, från 150 kr, beroende på stenar, utförande och önskemål. Porto tillkommer.

Malahalsbanden är handknutna och görs av stenar i storleken 8 mm, eller enligt önskemål.

Armbandens stenar har storleken 6 mm eller 8 mm, eller chips. 


Leveranstid: Inom 14 dagar när jag gör halsband efter personliga önskemål. 

Betalning sker i förskott via Swish

Halsbanden skickas med rekommenderat brev.

-------------------------------------------------------------------------------
Respektera din mala. Det är ett omsorgsfullt skapat hantverk och välj din mala utifrån din magkänsla. Lita på din intuition, när du väljer halsband. Första känslan är ofta den rätta. Om halsbandet går sönder kan det vara ett tecken på att du ’jobbat klart’ med halsbandets energier. Eller att du varit oförsiktig. Vill du att malan ska hålla länge, så bör du vara varsam. Även det bästa hantverk går i bitar om man är oförsiktig. Hantera ditt mala halsband som en god vän. Det förtjänar din kärlek ❤️
------------------------------------------------------------------------------------
 

VAD ÄR ETT MALAHALSBAND EGENTLIGEN?
 
Inom yoga och meditation hör man ibland talas om malahalsband. Men vad är en mala och vad har den för funktion?
 
Ursprungsidén med malan är att använda den som ett hjälpmedel vid meditation. Det fungerar som ett radband, kan man säga (bönehalsband) med 108 pärlor/stenar.
 
Halsband med 108 pärlor/stenar har använts vid meditation i årtusenden.
 
Talet 108 anses vara heligt. Det sägs att den mänskliga kroppen, enligt uråldriga skrifter, består av 72 000 energibanor (nadier). Bland dessa 72 000 nadier finns 108 viktiga, större nadier, som alla möts strax under hjärtat (hjärtchakrat), i det så kallade hrit padma-chakrat, som också kallas för det ’andliga hjärtat’ och är beläget ett par centimeter under hjärtchakrat.

Om man upprepar ett mantra 108 gånger under en meditation så berör man, energimässigt, de 108 större viktiga nadierna (energibanorna) sägs det. Ett sätt att hålla koll på räkningen är att använda malas/radband.

Samtidigt som du upprepar mantrat 108 gånger, så håller du en pärla i taget mellan långfingret och tummen med höger hand. Pekfingret står för egot. Därför bör man undvika att använda pekfingret när man 'räknar'.
 
Håll gärna malan/radbandet nära hjärtat om du använder det som ”bönehalsband”. För varje gång du säger mantrat så flyttar du fram fingrarna till nästa pärla tills du upprepat mantrat 108 gånger.
 
Att ta hjälp av ett mala halsband på det sättet ger även bra fokus vid meditation, vilket kan göra det lättare att stilla sinnet. 

Förutom 108 pärlor har ett mala halsband en extra pärla och/eller ett hänge som markerar början och slutet på halsbandet. Den pärlan/stenen/hänget representerar din egen inre vägledare. Som en påminnelse att vi alla har svaren inom oss själva, om vi lyssnar inåt.