Om mig

Utbildning
Diplomerad Livscoach
Diplomerad KBT/ACT coach
Diplomerad Stresscoach
Diplomerad Självkänsla coach
Psykologi- och pedagogikstudier

Undersköterska, 1985
Friskvårdskonsulent, 1997
Reikihealer, steg 1 och 2,  1998
Gaia naturprästinna, 2017

Jag skapar även personliga kraftsmycken, främst malahalsband och armband. Se flik ovan.

Jag har en beteendevetenskaplig bakgrund med studier i psykologi- och pedagogik på högskola/universitet (2009-2015, Mälardalens Högskola samt Stockholms Universitet).

Har en lång arbetslivserfarenhet inom sjukvården. Är utbildad undersköterska. Har jobbat både på större sjukhus, inom akut sjukvård, men även på mindre ställen, mer inriktade på omvårdnad och äldrevård.

Coaching utbildningarna har jag gått på Livscoach akademin (2016).

Får  numera också kalla mig för Gaia Naturprästinna, en prästinneutbildning med shamansk inriktning. En två-årig intensiv utbildning/utveckling. En utbildning som handlar om gammal naturtro, om att ta vara på gammal kvinnokunskap, från tiden då vi levde i ett matriarkat och Gudinnan dyrkades. Då kvinnor delade sin kunskap och sin visdom med varandra, sin familj och sitt samhälle. Det handlar om att leva ett hållbart liv på Moder Jord, att lyssna på sitt hjärta och att hjälpa andra på vägen, sett ur ett shamanskt perspektiv. Jag vandrar den shamanska vägen.

Det gemensamma med att vandra den shamanska vägen, som jag gör som Naturprästinna och att vara en shaman, är förhållningssättet till naturen och allt levande. Man använder sig av ceremonier och ritualer för att få kontakt med sitt eget inre och för att få kontakt med livet, som det är just nu.

Ceremonier och ritualer är ett sätt för oss människor att finna vår plats i ett större sammanhang. Det är ett sätt att bevara harmoni och balans med naturen och Moder Jord. Men även ett sätt att respektera och vörda vårt arv, våra förmödrar och förfäder. Allt är en del av Livets väv, the  Circle of Life. Även de som funnits före oss är en del av oss nu.

Vi är alla en del av livets vackra väv och genom ceremonier ökar vår medvetenhet om vår roll i det stora som det lilla.

Utbildningen har gett mig verktyg  att leda grupper, ceremonier och processer av olika slag. Kvinnogrupper och kvinnors utveckling ligger mig särskilt varmt om hjärtat.

Det är viktigt med kunskap, när man ska jobba med människor och att ha en psykologisk förståelse för människors beteenden. Men det bästa är om vetenskap och intuition får vandra hand i hand, som jag ser det. Det ena behöver inte utesluta det andra. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Min coachingutbildning grundar sig på de riktlinjer som ICF (International Coach Federation) har satt upp för coacher och de etiska riktlinjer och kärnkompetenser som ICF anser att en coach bör inneha. 

ICF definierar coachens ansvar med fyra punkter:

1. Utforska, klargöra och arbeta med det klienten vill uppnå.
2. Uppmuntra klienten till egen utforskning och egna upptäckter.
3. Ta fram klientens egna lösningar och strategier.
4. Hålla klienten ansvarig. Detta betyder inte att coachen frånskriver sig allt ansvar. Men
     det är klienten som har ansvaret för att ställa upp mål, hitta sina egna svar
     och att genomföra det han/hon föresätter sig.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vem är jag?

Jag är född i norra Norrbotten och tillbringade mina första år där. Med allt vad det innebar med norrsken på vinterhalvåret och Midnattssolen på sommarhalvåret. Men livet tog mig och min familj ner till Södertälje så småningom, där jag vuxit upp och där jag fortfarande bor.

Jag känner en djup kärlek för djur och natur. Bor numera ute på landet nära skog och natur, tillsammans med min sambo och två katter. 

Allt jag gör har ett andligt perspektiv numera. Både när det gäller min egen personliga utveckling, mitt arbete och mina resor. 

Kan inte tänka mig något mer spännande än att jobba med  personlig utveckling. Det finns alltid något nytt att lära sig.  Att vara delaktig i en annan människas personliga utveckling, att se någon annan växa och hitta lösningar i sitt liv är spännande och givande. Jag önskar alla människor ett gott liv och modet att våga möta sig själv och alla vilande möjligheter.

Nedan några bilder från olika resor jag gjort här och där i världen, 2014-2016. Men jag har  fortfarande min drömresa kvar, den till Peru och Machu Pichu.
Resa till det mytomspunna Avalon, Glastonbury, Storbrittanien, 2014.
Stonehenge, Storbrittanien, 2014.
Indien, 2015.
Besök i tempel, Indien 2015
Shoppingtur i Varkala, Indien 2015
Besök i tempel med traditionell klädsel. Puja - ceremoni med vedisk präst. Indien, 2015.
Besök i Pisa. Helande Tempelresa i Toscana. Hösten 2016.
Ljusceremoni. Helande Tempelresa i Toscana. Hösten 2016.
Shamansk trumresa. Härlig gemenskap. Helande Tempelresa i Toscana. Hösten 2016.
Min vackra trumma, målad av Maria Utter, som har företaget Måntrumma.
En del av utsmyckningen under vår prästinneinvigning, som var utomhus.
Systerskap när det är som bäst. Bilden tagen av Ania Munay på Gaia Life kursgård.
Avslutningsdagen på Prästinneutbildningen. En utbildning som inte bara gjort mig till en modigare människa, utan också gett mig vänner för livet. Vilken gåva!